Unde se monteaza filtru antimagnetita 1 ?

Filtru antimagnetita 1 este un filtru care se poate monta pe instalatia oricarei centrale termice, indiferent de tipul acesteia, de marca ei sau de puterea ei.

Menirea unui filtru antimagnetita este sa atraga namolul, nisipul si alte particule de acest fel existente in apa din instalatie, marind astfel durata de viata a oricarei centrale termice (indiferent ca este pe gaz, centrala pe peleti sau centrala pe lemne, centrala alimentata cu curent electric) si crescand eficienta si eficacitatea ei in exploatare.

Unde se monteaza filtru antimagnetita 1?

Foarte multi proprietari de centrale termice afla de aceste filtre dupa ce au instalat deja echipamentele si se intreaba, pe buna dreptate, unde se monteaza filtru antimagnetita 1, in acest caz?

Filtrul antimagnetita 1 se monteaza pe returul instalatiei de incalzire, chiar inainte de centrala termica. Acesta se pune aici pentru a proteja centrala de particulele din sistem, cum ar fi resturile de nisip, resturile de lipituri de la tevi, span din prelucrare, precum si de depunerile de magnetita din caloriferele de fonta si otel.

Pentru instalatiile deja realizate, acest filtru se poate adauga ulterior. Interventia se face de catre un instalator autorizat, urmand pasii din manualul de utilizare.

Acesta opreste circuitul de incalzire si intervine pe instalatie pe teava de retur, inainte de intrarea in centrala termica, acolo unde spatiul i-o permite. Monteaza filtrul antimagnetita si apoi, dupa probele obligatorii pentru sesizarea oricaror scurgeri care pot aparea involuntar, se reia mersul firesc al instalatiei de incalzire.

Pentru intrebarea Unde se monteaza filtrul antimagnetita 1 in cazul unei instalatii noi, in lucru?, raspunsul este acelasi, cu singura modifcare ca acest filtru va fi prevazut de la inceput, asigurandu-i-se un loc special de la inceput.

Care sunt beneficiile montarii unui filtru antimagnetita 1?

Asa cum am mai spus, filtrul antimagnetita are rolul de a elimina depunerile de magnetita, de nisip, resturile de lipitura sau spanul din interiorul instalatiei de incalzire, in special cele din caloriferele de otel si fonta.

Acest demers are ca scop pastrarea centralei termice curata, fara ca aceste impuritati sa ajunga in ea, deteriorand astfel piesele componente. O centrala termica va fi mult mai eficienta in asigurarea caldurii si a apei calde in conditii de lucru optime, adica fara impuritati care sa ingreuneze. Inafara unui consum redus, se va prelungi categoric si durata de viata a acesteia.

Din experienta instalatorilor profesionisti si a firmelor autorizate care asigura controlul instalatiei periodic, o centrala termica care a fost folosita in conditiile prevazute de catre producator si a avut montat filtrele curente precum si acest filtru antimagnetita 1, dupa doi ani de functionare (la primul control) arata ca avand un grad de uzura minimal, aproape “ca noua”, spre deosebire de o centrala care nu a beneficiat de filtre si nu a avut montat un filtru antimagnetita 1.

Este absolut firesc sa se intample acest lucru daca filtrul antimagnetita 1 este montat corect, pe retur, inainte de centrala. El atrage cu magnetul puternic din interior, toate resturile magnetice sau nemagnetice din apa, permitand centralei termice sa functioneze cu apa curata, in parametri normali si cu maximum de eficienta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts