Tratamentul hemoroizilor difera de la persoana la persoana

Constipatia, sarcina, inaintarea in varsta, dar si bolile ficatului si tumorile rectului au in comun riscul de imbolnavire si aparitia hemoroizilor. Acestia reprezinta dilatatiile venelor din zona anusului si a celor din interior la nivelul rectului. Astfel, aceste umflaturi sunt de doua feluri: cele la nivelul rectului, aflate in interior si cele din zona anusului, aflate la exterior. Ambele tipuri de hemoroizi se manifesta prin dureri.

Tratamentul difera in functie de tipul acestor umflaturi si de fiecare pacient in parte. Pe langa binecunoscutele dureri, pot aparea si urme de sange sau mancarimi. Pentru ca boala creaza aceasta stare de disconfort, poti incerca sa iei legatura cat mai repede cu un medic specialist. El va sti exact ce ai de facut, dar si ce are el de facut.

Ce nu stiu multi oameni este faptul ca hemoroizii se afla la orice persoana, dar sunt considerati periculosi in momentul in care se dilateaza venele, iar acestia devin de de natura patologica. Dimensiunile mari duc la aparitia complicatiilor si a sangerarii intr-un final. Este bine ca pacientul sa aiba macar o alimentatie potrivita pentru a nu impiedica inrautatirea situatiei.

Chiar daca medici sustin ca o multime de boli apar pe sistem nervos sau din cauza stresului si a anxietatii, hemoroizii apar daca avem un stil de viata dezordonat. Acest lucru tine de noi si doar noi il putem schimba sau nu. Stilul de viata dezordonat se caracterizeaza prin mancare neadecvata, prin putina miscare si prin sedentarism.

Acestea sunt cateva aspecte de care orice persoana ar trebui sa tina cont. Venele hemoroidale sau asa numitii hemoroizi, pot fi cauzate si de varsta. Cu cat imbatranim cu atat circulatia in zona anusului este mai redusa si prin urmare nu se alimenteaza cu sange corespunzator. Pentru calmarea rapida se pot cumpara cremele speciale care elimina durerea si reduce inflamatia din zona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts