Parchetul stratificat

Pardoseala ce e confectionata dintr-un lemn care reprezinta un element ce este considerat definitoriu in orice loc se gaseste si care reprezinta un semn de originalitate al individualitatii, acesta fiind practic expresia stilurilor de viata din spatiul in care acesta se gaseste.

Parchetul stratificat cat si multe alte tipuri care sunt cunoscute intre acelea de parchet, este considerat ca fiind cel mai bun si care e potrivit pentru instalarea in sistemele specifice de incalzire ce se gasesc in oricare pardoseala.

In ceea ce priveste un astfel de parchet stratificat cat si la cel ce este dublu stratificat se poate spune ca valoarea sa de rezistenta termice e una diversificata in ceea ce priveste lemnul ce se utilizeaza insa in primul rand este diversificat daca vom tine cont de grosimea parchetului. In cceae ce priveste parchetul dublu stratificat de exemplu, se poate spune ca are rezistenta termica de 0,06 ajungand pana la 0,09 mp K/W si ceea ce priveste parchetul masiv el ajungand pana la 0,15 maxim 0,18 mp K/W.

Comparativ cu informatiile care au in vedere tipul acesta de parchet, se poate deduce si faptul ca acela ce e stratificat si cel dublustratificat este practic o buna solutie, economica, aceasta ducand la un consum ce este mai mic din punct de vedere energetic insa si confortul termic sporit.

Atunci cand ne decidem sa alegem un astfel de parchet stratificat, o astfel de alegere trebuie sa fie facuta din niste specii de lemn cat si din alte dimensiuni care sunt compatibile cu niste sistemul ce a fost alese pentru incalzirea cae se face pardoselii.

Montajul este facut la acest parchet in mod diferit comparativ cu montajul ce se face parchetului obisnuit deoarece trebuie sa se respecte anumiti parametrii pentru obtinerea la final a unui rezultat bun.

Ca sa se usce corespunzator sapa este necesar de 30 de zile iar in acest timp sa nu se faca interventii asupra lor, doar ventilarea sa poata sa fie acolo unde se afla. Pentru usucare rapida a sapei, important este sa fie pusa in functiune instalatia care este necesara pentru incalzire, cat si parcurgerea pasilor mentionati mai jos:

– Instalatia care e necesara pentru incalzire incepe sa functioneze de la temperatura ce ajunge la 18 grade maxim 20 de grade, dupa care creste temperatura cu maxim 2 – 3 grade pana cand se ajunge la acel moment cand sunt maxim 45 de grade.

Prin intermediul procesului de crestere gradual ce se face temperaturii pe care o are apa, se asigura eliminarea treptata a umiditatii si tensiunii care se gaseste in sapa;

– Temperatura e mentinuta la valoarea admisa de 7 m, adica maxim pentru 10 zile iar pe toata durata a protocolului de uscare al sapei e indicat sa se faca o ventilare a incaperii, astfel incat sa se elimine rapid umiditatea ce se gaseste in aer si care este in exces;

– Se cobora in mod treptat temperatura , in asa fel incat sa se astepte pana la maxim acel moment in care va ajunge la 18 maxim 20 de grade Celsius si la final se va opri definitiv, in felul acesta fiind considerat ca fiind incheiat protocolul uscarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts