Istoria de 100 de ani a cafelei Jacobs

In sudul Yemenului. Acolo isi are originile cafeaua inca de la inceputul secolului al 14-lea. Cafeaua la vrac a inceput sa fie importata in Europa la inceputul secolului al 17-lea, la inceput doar in cadrul cercurilor familiilor bune de aristrocati.

Nu se gasea pe toate drumurile, fiind un produs de lux. Un secol mai tarziu, cafeaua incepea sa se consume zilnic, chiar si de paturile sociale mai putin instarite.

Gustul face totul. In anul 1895, Johann Jacobs a deschis primul magazine de cafea in Bremen, Germania. Prima instalatie de prajire a cafelei a aparut in 1907, iar inainte de Al doilea Razboi Mondial brandul Jacobs a devenit una dintre cele mai mari fabrici de prajit cafea din intreaga Germanie.

Jacobs foloseste pe scara larga boabe de cafea Arabica. Floarea cafelei are un parfum de iasomie. Opt-noua luni ii sunt necesare arborelui de cafea pentru ca florile sa ajunga la maturitate. Cand se coc, acestea au culoarea rosie. Nu pulpa cafelei se foloseste, ci semintele din interior care se numesc boabe de cafea. Pe piata sunt mai multe sortimente de cafea Jacobs. Pentru cafeaua verde, Jacobs culege fructele manual. Culegerea boabelor de cafea se face la fiecare opt-zece zile pana cand sunt culese toate fructele. Acestea nu se coc toate odata.

In cafeaua verde nu se folosesc boabele amare. Pana in momentul prajirii, boabele de cafea nu isi dezvolta toata savoarea. In timpul procesului de prajire, cafeaua incepe sa isi dezvolte mirosul, dar si savoarea. Peste 800 de substante dau savoare cafelei Jacobs. Un singur bob de cafea contine peste 1.300 de substante diferite. Cafeaua este bogata in carbohidrati, proteine, grasimi, minerale si acizi.

Anual, recolta de cafea depaseste 146 milioane de saci de 60 de kg, cea mai mare recolta regasindu-se in America Centrala si de Sud, unde cu preponderenta se culege cafea Arabica. In Filipine se bea cea mai scumpa cafea din lume: Kopi Luwak. Raspunzatori de pretul ridicat sunt doi factori: regiunea in care creste arboreal de cafea este foarte mica, iar al doilea rand, in regiunea Blue Mountains, fructele de cafea cresc foarte incet din cauza conditiilor climatice; aici, ploile sunt foarte frecvente, iar temperaturile scazute.

In anul 1991, o mana de studenti din Cambridge au instalat o camera ce putea supraveghea aparatul de cafea. Acestia mergeau distante considerabile pentru a putea sa-si ia un pahar de cafea, iar din aceasta cauza au venit cu ideea de a transmite live procedeul de preparare al cafelei.

Astazi, cafeaua este modul ideal de a-ti petrece timpul alaturi de prieteni sau de a savura o ceasca din savuroasa bautura impreuna cu micul dejun. Nu exista zi in care o simpla ceasca de cafea sa nu lege prietenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts