Incalzirea in pardoseala – eficienta pentru apartamente?

Cand vorbim despre un sistem de caldura nu se poate spune ca este unul mai bun ca altul sau mai eficient. Depinde de alti factori ce randament va oferi, de la tamplarie la izolatie, cat de bine se pastreaza caldura in interior si tipul de sistem in raport cu suprafata ce trebuie incalzita. Cert este ca acum sunt cu mult mai multe variante, astfel ca interesul este nu numai de a avea parte de caldura si un control absolut al acesteia, ci si de costuri mai mici la facturi.

Incalzirea in pardoseala a devenit un bun motiv pentru care proprietarii sunt dispusi sa faca renovari. Implica mascarea sub pardoseala, de orice fel ar fi ea, a unui sistem de incalzire. Caldura vine de jos in sus, este astfel eficienta in modul in care se distribuie in incapere si are marele avantaj de a nu deranja estetic, de a nu fi ceva la vedere – precum in cazul radiatoarelor spre exemplu.

Cat de eficienta este incalzirea in pardoseala in cazul celor care locuiesc la apartament

In principiu se spune despre un astfel de sistem ca este o completare, de preferat in case mari, cu tavan inalt, unde suprafata de incalzit este mare si un singur sistem nu ar face fata sau nu este convenabil la consum.

Eficient este in orice caz, chiar si pentru cei care locuiesc la apartamente. Modul in care se va realiza si econimie, per luna raportat la facturi tine de tipul de centrala – in unele cazuri va fi necesara schimbarea acesteia, daca acesta este sistemul principal de incalzire si ulterior aceeasi centrala trebuie sa furnizeze si apa in circuite pentru incalzirea in pardoseala.

Un alt avantaj este legat de functionarea pe termen lung. Incalzirea de acest gen are o durata mare de viata, ceea ce nu va impune revizii. Costurile sunt doar cele initiale de achizitie a elementelor ce compun acest sistem, de la distribuitor cu debitmetre incalzire in pardoseala la alte accesorii. Acestea se gasesc in mai toate magazinele de bricolaj, de preferat insa sa alegeti unul pentru toate achizitiile necesare.

La Bricolaj Market sisteme de incalzire sunt variante multiple, de la centrala la termosemineu. Tot aici regasim si accesorii sau termostate, care permit un control mai eficient al modului in care un sistem de incalzire functioneaza. Avantaj din nou, la termostate este ca permite reglaje in orice moment, de unde rezulta confort sporit, dar si posibilitatea de a economisi de ce nu.

Revenind la incalzirea in pardoseala, aceasta este deja o alegere populara, un sistem modern cu multiple avantaje. Conteaza insa si cum acoperiti acest covor de tevi ce incalzesc sub podea, ce tip de placaj acopera sapa pentru ca un parchet prea gros spre exemplu minimalizeaza caldura ce o emana sistemul. Vorbim de asemenea de necesitatea de a avea mobila cu picioruse inalte, pentru a nu acoperi efectiv podeaua, de unde este emanata caldura.

Intrebati specialistii de la Bricolaj Market despre acest tip de sistem, ce elemente sunt necesare pentru achizitie si cat randament are in raport cu spatiul pe care il doriti incalzit astfel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts