Impactul hostului in optimizarea SEO

Impactul serverului de gazduire pentru serviciile si campaniile de SEO este unul considerabil si de aceea va prezentam cum ar fi bine sa ganditi atunci cand va alegeti firma de gazduire web si mai ales tipul de gazduire web. Pentru mai multe informatii click aici.

Intrebarea este: hostingul are impact asupra campaniilor de SEO? Raspuns scurt: potential, da. La urma urmei, daca nu ar avea, nu am fi scris acest articol. Lupta voastra pentru o buna pozitie web nu incepe cu analiza si cuvintele cheie, de fapt incepe atunci cand gasiti o companie de gazduire si alegeti un plan.

In timp ce o gazda buna nu va afecta deloc pozitionarea site-ului sau va va garanta un loc in partea de sus, o gazda proasta poate afecta in mod activ sansele  de a construi o relatie buna cu Google, Bing si alte motoare de cautare.

Viteza si motoarele de cautare

Site-urile rapide si reactive sunt mult mai predispuse sa-si mareasca clasamentul de cautare decat cele care sunt mai lente. Si intr-adevar, are sens. Timpul de incarcare redus este extrem de daunator pentru experienta utilizatorului. Pentru Google, asta e un break. O multime de instrumente de analiza va poate oferi o imagine mai clara despre cat de bine este propriul  site raportat la motoarele de cautare.

Instrumentele Google pentru webmasteri sunt minunate, dar Alexa este, de asemenea, surprinzator de bun in acest sens. Chiar si fara a plati pentru metrici avansate, puteti sa va inregistrati pentru a afla ce  viteza este la o anumita pagina.

Mai multi factori diferiti va pot incetini site-ul. Fotografiile supradimensionate pot incarca cu siguranta timpul de incarcare, la fel ca si CSS si HTML prost concepute. Dar chiar daca ati simplificat codul si v-ati gandit la toate lucrurile tehnice, facand o alegere proasta cand vine vorba de gazda voastra, va poate pune in continuare in zona lenta.

De asemenea, important este daca folositi un server partajat sau personal. Optiunile de gazduire ieftine vor atasa de multe ori site-ul pe care il aveti la un server partajat de potential sute de alte companii. Acest lucru nu este neaparat un lucru rau. Serverele comune sunt incredibil de des utilizate si functioneaza bine pentru majoritatea site-urilor. Cu toate acestea, daca aveti de-a face cu mult trafic, web design de inalta calitate, sau pur si simplu doriti sa maximizati viteza de incarcare, exista mai multe optiuni din care puteti alege.

Utilizarea unui server virtual privat (VPS) inseamna ca veti mai putea partaja spatiu, dar cu unele diferente cheie. Pe un server partajat, doar un vecin care primeste resurse poate suprasolicita viteza site-ului. Pe un VPS, aveti cel putin garantat o anumita alocare a resurselor serverului, oferind site-ului vostru o putere mai sigura. Cea mai buna solutie (dar cea mai scumpa): un server dedicat. Conectati-va cu unul dintre acestea, garantandu-va un control deplin asupra serverului, fara a mai mentiona statutul VIP cu orice companie aveti de-a face.

Recomandarea noastra este sa va ganditi de mai multe ori inainte de a lua o decizie legata de serviciile de gazduire si sa alegeti cea mai buna solutie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts