Frustrarea de a fi roman…

Sunt multe lucruri care ne deranjeaza la tara asta; corectez: de fapt problema nu e cu tara in sine, ci cu anumite specii umane dintr-insa. Unul din momentele in care realizezi cat de frustrat esti ca esti roman este atunci cand iti vin niste prieteni/rude/cunostiinte care traiesc undeva afara. Oamenii n-au mai venit de nu stiu cand prin patria mama, tu te simti obligat sa faci pe ghidul si sa le arati partile frumoase ale meleagurilor natale. Si ce faci?

Pe o asemena caldura unde ai putea sa-i duci? Te gandesti sa-i iei la o plimbare prin parc. Faci o scurta trecere in revista a tuturor parcurilor si alegi Herastraul (deh… central, zici tu ca ai facut o alegere buna). Nimic mai gresit!

Ajungi pe o canicula infernala in Herastrau, unde nu gasesti mult ravnita racoare nici sub nucii batrani, unde, mai rau, nu gasesti nici macar o terasa libera sau neputzind a mititei. Ok, gandesti in continuare optimist si, zambitor, le propui amicilor tai straini sa stati in “natura” pe o banca, la o vorba, una alta…

Dar cat timp crezi ca vei avea pana greu obtinuta tihna iti va fi tulburata? Factorul perturbator: un tigan jegos insotit de o chestie cu pene, ce se considera papagal astrolog. Astrolog da, caci “Coco iti va citi viitorul”. Tiganul nu intelege ca tu nu vrei nici un citit in stele, nu vrea sa priceapa cuvantul NU! Si te ademeneste (sau incearca) zicandu-ti ca face doar un “test” si daca Coco nu-ti va alege bine zodia o sa plece.

Tampit de caldura si dornic sa termini povestea zodiacelor cat mai repede pentru a reveni la lucrurile placute de care povesteai cu amicii pe care nu i-ai mai vazut de ani buni, il lasi pe nemernic sa-si faca damblaua. Evident Coco nu greseste dupa ce stapanul ii bagase zodia exact sub bot (pardon cioc) si dupa ce in prealabil tu, tot ca un tampit, ii zisesei jegosului zodia.

Ce se intampla? Incepi sa te umpli de biletzele pe care nu le vroiai de la bun inceput. Ramai de-a dreptul perplex cand “coloratul” incepe sa-ti ceara si tie si bunilor prieteni bani pentru rahatzelele de biletzele. Nu mai ai putere sa comentezi, cei cu care esti nu stiu romana bine, deci nici ei nu comenteaza si il umplii pe nenorocit de bani! Pe masura ce il vezi indepartandu-se incepi sa-l injuri de toate neamurile si sa ai fantezii cu papagali morti infipti in diverse orificii.

Ce-ti ramane de facut? Sa incerci din toate fortzele sa salvezi ziua si sa stergi pe cat posibil experienta primului contact al amicilor tai cu specia “cioara ambulanta”. Dar vorba unui coleg, intr-o tara in care insusi presedintele proaspat reales si-a expus parerea referitor la gradul de “curatenie” fizica si morala al acestei categorii sociale, la ce ai mai putea sa speri?

Ca data viitoare cand vor vrea sa faca o demonstratie in fata Parlamentului (sau Guvern whatever…) considerandu-se marginalizati, vor lua ceva mai bun decat un sapun, poate o doza serioasa de bun-simt si o injectie cu legile acestei tari pe care trebuie odata si odata sa inceapa sa le respecte!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts