Freelander 2 – masina ideala pentru offroad alaturi de prieteni

Land Rover Freelander este un vehicul utilitar sport compact (SUV), produs de constructorul britanic Land Rover, in ambele variante de actionare cu tractiune pe doua roti si pe patru roti. Generatia actuala este vanduta ca  LR2  in America de Nord si ca  Freelander 2  in Europa.

Cea de-a doua generatie numita Freelander 2 a debutat la Salonul International Auto Britanic din 2006. In timp ce noul model pastra numele Freelander in Europa, acesta a fost comercializat ca LR2 in America de Nord.

A doua generatie Freelander se bazeaza pe platforma Ford EUCD, care in sine se bazeaza pe platforma Ford C1. Platforma Ford EUCD va fi folosita de mai multe vehicule viitoare de la Volvo. Gama de motoare este complet noua pentru Freelander, avand motorul transversal de 3,2 litri  montat transversal.

Spre deosebire de modelele anterioare, aceasta masina este fabricata in fabrica Halewood Body & Assembly, langa Liverpool si a fost fabricata pana in 2009 alaturi de Jaguar X-Type. Noul Freelander are o garda la sol mai mare si capabilitati off-road mai apropiate de alte modele Land Rover.

Ambele modele au fost comercializate in Romania, iar piata ofera in prezent piese auto pentru Land Rover Freelander 2, 2.2 4×4 sau pentru alte tipuri si modele mai noi sau mai vechi.

Freelander 2 prezinta o versiune modificata a sistemului de conducere off-road Terrain Response, potrivit Discovery 3. Sistemul 4WD a fost dezvoltat impreuna cu Haldex si a fost numit cuplaj de generatia a treia. Vehiculele din anul  2009 sunt echipate cu un design modificat al cuplajului la cerere activ, cunoscut sub numele de Haldex’s din a patra generatie.

Noul Freelandera fost vandut pentru prima data in SUA in 2007 sub denumirea de LR2. Versiunea din 2008 se numeste LR2 HSE. HSE are adaosuri laterale si jante de 19 inch.

In Regatul Unit, motorul standard este motorul diesel de 2,2 litri Ford. Versiunea TD4 a motorului produce 150 CP (110 kW) si 160 CP (120 kW), in timp ce SD4 vine cu 190 CP (140 kW).

Versiunile interioare includ un sistem de sunet surround audio cu 14 boxe Alpine de 440 de wati si un ecran de navigare tactil de 7 inci, in timp ce modelele mai noi pot fi echipate cu un sistem audio Meridian, care este dotat cu un sistem surround audio cu 17 difuzoare cu tehnologie Trifield, producand 825 de wati.

Sistemul Meridian este, de asemenea, echipat cu subwoofere si sistem de reglare audio Audyssey MultEQ. De asemenea, un ecran color de 5 inch este standard chiar si la modelele de nivel nou.

Un pachet optional pentru climat rece include parbriz incalzit fata, scaune fata incalzite cu doua niveluri de incalzire si  parbriz incalzit. Pachetul de iluminat optional include faruri bi-xenon, iluminare frontala adaptiva, memorie pentru scaunul soferului, precum si oglinzi exterioare incalzite.

Masinile au suferit in timp mai multe modificari substantiale si s-au modernizat cu mult. O regula insa ramane de baza, aceea de a schimba piesele la timp pentru ca masina sa functioneze tot timpul impecabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts