Dispozitivele Google Cardboard

Comunicarea in camp apropiat NFC este optionala atunci cand este inclusa pe un dispozitiv de carton, insa telefonul va citi eticheta si va lansa o aplicatie de carton compatibila specifica.

Sablonul de baza este disponibil pentru download pe site-ul Google, permitand producatorilor mari si mici sa incerce personal VR. In 2014, Volvo a lansat propriul set de casti de carton, de exemplu, cu scopul de a oferi utilizatorilor posibilitatea de “test-drive” la unul dintre SUV-uri sale de lux, printr-o aplicatie Android special conceputa.

Software – Google ofera dezvoltatorilor doua SDK-uri, kituri de dezvoltare de software, pentru construirea de aplicatii pentru a lucra cu dispozitivele Google Cardboard. Unul este pentru Android, sistemul de operare Google mobil, iar celalalt este pentru un motor de jocuri cross platform numit Unity. O cautare rapida intr-un magazin Google Play arata ca exista deja destul de multe aplicatii disponibile pentru descarcare, inclusiv jocuri si tururi in realitatea virtuala.

Viitorul cartonului in tehnologia virtuala – Materialele pot fi ieftine, dar nu lasa asta sa te pacaleasca. Google Cardboard este un efort serios. Faptul ca societatea cunoaste lumea telefoanelor mobile atat de bine, datorita sistemului de operare Android, inseamna ca se afla intr-o pozitie privilegiata pentru a oferi experiente virtuale bazate pe smartphone, iar cateva companii au sarit deja cu aplicatii destinate utilizatorilor.

Si cu recentele stiri conform carora producatorul chinez de smartphone-uri OnePlus lanseaza propriile dispozitive Google de carton, este posibil ca proiectul sa castige in popularitate in lunile ce vor urma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts