Despre bieleta antiruliu

Aceasta piesa este un constituent al caroseriei unui vehicul. Bieleta antiruliu lucreaza la nivelul suspensiei masinii prin reducerea inclinarii acesteia pe parcurgerea drumului cu denivelari si in efectuarea virajelor in curbele inguste. Modul de actiune al bieletei antituliu este de a conecta rotile opuse de pe aceeasi punte, conectand astfel amortizorul de bara stabilizatoare.

Bieleta antiruliu a primit numele respectiv deoarece se refera la ruliu, adica miscarea masinii inconjurul axului longitudinal. Cealalta componenta, bara stabilizatoare este formata dintr-un metal ce se prinde la doua capete, unde se afla si bucsele de cauciuc. Atributia acesteia este de a conecta capetele bieletelor de amortizor. Prin conectarea bieletei antiruliu de bara stabilizatoare, autovehiculul capata mult mai multa stabilitate.

Este o componenta extrem de importanta pentru siguranta soferului, a pasagerului si a tuturor participantilor in trafic, iar din  acest motiv, bieleta antiruliu trebuie sa fie de calitate. Prin conectarea bieletei cu bara stabilizatoare, amortizoarele lucreaza in egala atunci cand se efectueaza viraje si in acest fel este eliminat riscul de rasturnare a autovehiculului.

Bieleta antiruliu are rolul de a regla balansul masinii si reducerea inclinarii autoturismului in curbe inguste. Aderenta si stabilitatea masinii sunt intarite daca bieleta este suficient de calitativa pentru a mentine caroseria pe sol.

In ceea ce priveste defectiunile acesteia, bieleta antiruliu nu da semne clare de uzura sau de defectare. Singurul lucru ce poate face diferenta este un sofer cu suficient de multa experienta ca sa deosebeasca toate sunetele produse de masina pe care o detine.

Totusi, bieleta antiruliu si starea ei pot fi verificate prin mentinerea masinii oprite si virarea volanului la maxim. Dupa aceasta, va trebui sa verifici capetele bieletei care trebuie sa stea fixe si sa nu aiba libertate de miscare in punctele in care se prind cu amortizorul si bara stabilizatoare si bieleta nu trebuie sa prezinte urme deformate.

Cert este ca bieletele antiruliu trebuie schimbate imediat ce au o problema pentru a nu iti risca siguranta. Daca ti se pare ca auzi zgomote anormale pe care nu le-ai mai auzit, va trebui sa te prezinti intr-un service auto cu masina pentru o revizie.

In cazul in care exista o problema la bieleta, exista posibilitatea sa fie schimbata doar una sau ambele. De cele mai multe ori, mecanicii sfatuiesc posesorii de masini sa opteze pentru schimbarea ambelor bielete antiruliu pentru o functionare in mod egal. Gasesti bielete antiruliu pe autopiesa.ro pentru orice tip de masina.

Pretul acestor componente nu este unul foarte mare. Recomandarea schimbarii ambelor bielete se face pentru ca exercita aceeasi putere in mod egal, iar in cazul in care inlocuiesti doar una dintre ele, in scurt timp o vei inlocui si pe cealalta.

Pentru a nu ajunge cu masina in service de mai multe ori, schimba amandoua bielete antiruliu cu unele noi si nu reconditionate. Se recomanda schimbarea cu unele noi tocmai pentru siguranta soferului, a pasagerilor si a celorlalti participanti in trafic. Defectiunile la nivelul bieletei antiruliu nu trebuie ignorate, deoarece se poate ajunge la grave accidente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts