De ce este indicat sa stim a inota?

Fara doar si poate, inotul este unul dintre cele mai utile sporturi, asa ca este foarte important ca parintii sa isi inscrie copiii la cursuri de initiere inot prelungirea Ghencea, pentru ca acestia vor avea multe avantaje stiind sa inoate.

Persoanele care stiu sa inoate, fac mai mult antrenament cardio decat persoanele care merg la sala de fitness, deci acesta este un mare avantaj. Exercitiile cardio sunt utile pentru sanatate, deci ca o concluzie, inotul inseamna cardio, deci este util pentru sanatate.

Persoanele care practica inotul isi antrenneaza intreg corpul. Exista diferite stiluri de inot, care daca sunt practicate de catre fanii inotului, pun in miscare fiecare muschi din corp. Acest lucru inseamna mai exact ca tot corpul este antrenat in urma unui antrenament de 30 – 45 de minute de inot.

Doar 30 de minute de inot de trei ori pe saptamana, alaturi de o dieta echilibrata si sanatoasa inseamna foarte mult, pentru ca stilul de viata respectiv este unul ideal. Se spune ca stilul de viata este una dintre cele mai bune modalitati de a ramane sanatosi si de a mentine o perspectiva mentala pozitiva, asa ca inotand, veti avea un stil de viata sanatos, deci veti fi sanatosi si fizic si mental.

Inotul este util pentru a scapa de stres. Indiferent daca este vorba de munca care va streseaza, copiii fiind un cosmar sau pur si simplu viata in general este foarte complicata, trebuie sa stiti ca inotul in mod regulat poate reduce nivelurile de stres, reduce anxietatea si depresia si  imbunatateste tiparele de somn.

Un alt mare beneficiu al inotului este acela ca arde caloriile, astfel ca persoanele care vor petrece aproximativ o jumatate de ora in apa practicand acest sport, vor putea arde peste 200 de calorii; mai mult decat intr-o ora si jumatate la sala de sport.

Pe langa faptul ca este o forma excelenta de exercitii cardiovasculare, inotul de doar 30 de minute pe saptamana poate ajuta la prevenirea bolilor de inima, a accidentului vascular cerebral si a diabetului de tip 2.

Apa suporta pana la 90% din greutatea corpului. Deci, daca ati cazut pe o glezna la fotbal de luni dimineata sau aveti o vatamare sau boala pe termen lung, inotul este o modalitate stralucita de a duce in continuare o viata activa.

Creste nivelul de energie. Inactivitatea si nu imbatranirea sunt adesea responsabile pentru lipsa de energie a oamenilor. Doar 30 de minute de inot de trei ori pe saptamana va pot creste nivelul de energie prin cresterea ratei metabolice.

Practicand inotul nu veti transpira. Daca refuzati sa practicati alte sporturi doar pentru a nu transpira, in ceea ce priveste acest sport nu aveti motive de ingrijorare pentru ca indiferent cat de mult lucrati pentru ca apa din jurul vostru va raceste in mod constant, asa ca nu veti transpira.

Ei bine, acestea sunt cateva dintre marile beneficii ale inotului, asa ca parintii ar trebui sa isi duca la cursuri de initiere inot copiii cat mai repede. Ba mai mult, exista cursuri inot adulti, astfel ca acestia pot invata sa inoate alaturi de copiii lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts