Cum se cumpara corect ramele pentru ochelari?

Ramele pentru ochelari reprezinta partea cea mai vizibila a ochelarilor, iar acestea contribuie la definirea stilului ochelarilor, dar si a persoanei care le poarta.

O rama pentru ochelari este reprezentata de structura care sustine lentilele pentru corectarea vederii astfel incat acestea sa fie aliniate in fata fiecarui ochi.

Pentru ca ramele pentru ochelari de vedere sa fie unele potrivite, acestea trebuie sa fie adaptate in functie de fata si de nevoile pe care le are fiecare persoana in parte. Fiecare brand are mai multe tipuri de rame disponibile si unul dintre cele mai frumoase modele este reprezentat de Rame ochelari de vedere unisex Polarizen WD1027 C1.

In acest sens, exista mai multe variante din care poti alege o rama de ochelari care sa ti se potriveasca: cu cadru metalic din titan, aluminiu, aliaj titan-nichel (aceste tipuri de rame sunt unele usoare, adaptate oricarui tip de lentila, incasabile), cu cadru din plastic (suportul acestor rame este solid, iar ramele de acest fel sunt potrivite pentru toate tipurile de lentile), rame invizibile (ochelarii sunt atasati direct la lentilele de corectare a vederii.

Marele avantaj fiind ca greutatea acestora este redusa la minimum; cu toate acestea, acest tip de rama este adecvat numai pentru ochelari subtiri si este mai fragil decat un suport metalic sau din plastic). Daca vrei sa ai acces la o gama vasta de rame iti recomandam sa cauti rame ochelari de vedere Polarizen.

Pentru a alege rama pentru ochelarii de vedere perfecta, este nevoie sa ai in vedere cateva aspecte. Astfel, este recomandat sa ai in vedere forma fetei (pentru o fata rotunda ideala este o rama unghiulara, pentru o fata ovala orice tip de rama, iar pentru o fata patrata este recomandata o rama rotunda sau ovala), culoarea ochilor (pentru ochi albastri alege o rama roz, purpuriu, argintiu, portocaliu sau bej, pentru ochi verzi alege o rama kaki, maro, argintiu sau gri, pentru ochi negri alege o rama bej sau una roz, iar pentru ochi caprui ai posibilitatea de a alege orice culoare a ramei).

Functia pe care o sa o aiba ochelarii (pentru activitati sportive alege o rama usoara, care sa ramana pe pozitie, pentru odihna alege o rama confortabila, iar pentru activitatile zilnice alege rama pe care o consideri perfecta in functie de gusturile pe care le ai: rama discreta, la moda, excentrica, clasica etc.).

Nu in ultimul rand nu uita ca trebuie sa iei in considerare si bugetul pe care esti dispus sa il aloci achizitionarii unei rame. Pe langa pretul ramei, nu uita ca trebui sa aloci un anume buget si lentilelor care te vor ajuta sa iti corectezi vederea.

Oricare ar fi alegerea in ceea ce priveste ramele, nu uita ca acestea nu te vor ajuta in problemele pe care le ai daca nu te-ai asigurat ca lentilele pe care le vei folosi cu acestea sunt cele potrivite. Pentru acest lucru, trebuie sa ai in vedere ca corectia lentilelor de ochelari este prescrisa de un oftalmolog. Diferite tipuri de ochelari exista in functie de nevoile pe care le are fiecare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts