Cum sa fii un programator bun

Cea mai buna modalitate de a evalua daca un programator este bun sau nu este sa verifici codul pe care l-a scris, deoarece codarea este cea mai importanta lucrare pentru un programator.

Chiar daca nu intelegem intentia codului, doar daca il privim putem vedea daca acest programator este bun sau nu. Deci, cum sa fii un bun programator? Ar trebui sa urmezi niste cursuri programare acreditate si sa depui toate eforturile pentru a scrie coduri curate, standard si chiar elegante.

Standardizare

Un programator bun nu numai ca scrie coduri curate si standard, dar fac eforturi mari pentru a face codul sa arate bine. De exemplu, continutul si tag-urile sunt bine distantate, iar notele sunt clare si bine plasate. De asemenea, un programator bun ar trebui sa respecte cu strictete denumirea standard si aspectul.

Consecventa

Continuand sa verifici codul, vei fi sigur daca un programator este bun sau nu. Cand vedeti codul scris de un programator bun, exista o consistenta bine organizata. Programatorii buni pot urma metodele standard sau normale de numire, in timp ce programatorii slabi se vor abate intotdeauna de denumirea standardizata.

Greseli de ortografie

Daca sunteti un programator, ar trebui sa existe foarte putine erori de ortografie. Programatorii slabi produc adesea mult mai multe erori de scriere in codul lor.

Ei folosesc intotdeauna un cuvant fix pentru acelasi tip de actiune, de exemplu, adaugati / inserati, fie folosesc adaugati, fie folositi inserati in intregul codaj.

Abreviere

Programatorii ar trebui sa utilizeze abrevierile intr-un mod coerent. Daca doresc sa utilizeze o abreviere, ei o vor folosi in intreaga codificare pentru a o pastra consecvent si inerent. Cand programatorii slabi fac codificarea, uneori folosesc abrevierea, alteori nu.

Cod repetat

Programatorii slabi scriu adesea bucati mari de cod repetat, dar un dezvoltator de software bun rareori are astfel de probleme. Este dificil pentru un dezvoltator slab de software sa extraga un concept unificat de la codul repetat pentru reutilizare. Astfel de tehnici se predau si la aceste cursuri testare Cluj.

Un bun dezvoltator de software va acorda atentie notelor si consistentei codului pentru API-ul extern. Un programator slab are de multe ori nume incomplete ale parametrilor si definitii ale functiilor in notele lor de cod.

Codul necorespunzator

Un programator bun rar risipeste codul junk. Ei au competenta de a judeca daca o bucata de cod este inutila sau nu. Daca aceasta bucata de cod este utila, ei o vor pastra. Daca este inutil, ei vor scapa de ea.

Programatorii slabi nu cred de multe ori daca o bucata de cod este cu adevarat inutila sau nu. De asemenea, nu au obiceiul sa pastreze codul curat, astfel incat sa pastreze si codul junk.

Poti vedea din cele spuse mai sus, chiar daca nu intelegi limba tehnica utilizata de un programator si sa apreciezi daca acesta este un programator bun sau nu doar verificand codul scris.

Cum sa fii un bun programator? Trebuie sa vezi toate ofertele de cursuri it, sa depui toate eforturile pentru a mentine codul curat, concis si inerent si sa urmezi cursuri programare acreditate. Asta numim “codare frumoasa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts