Cum ne optimizam blogul personal?

Sunt foarte multe carti optimizare seo care ne explica pas cu pas cum sa ne optimizam site-ul. In acest articol ne-am decis sa va prezentam cum va puteti optimiza blogul pentru o mai buna indexare.

Optimizarea blogului SEO este o  prima preocupare pe care ar trebui sa o aveti in vedere in momentul in care vrem sa ne marim traficul de pe blog. Sunt multe persoane care inca din momentul in care ne-am facut primul blog ne intrebam de ce blogul nu are trafic chiar daca designul e frumos si are si un continut de calitate.

Unul dintre cele mai importante raspunsuri este lipsa de optimizare SEO de pe blog. Insa ce inseamna de fapt SEO? Optimizarea pentru motoarele de cautare reprezinta un proces de favorizare a vizibilitatii pentru paginile web in momentul in care ne ordonam cautarile in listele facute de motoarele de cautare.

Seo are mai multe tehnici cu ajutorul carora un site web e propulsat in cadrul rezultatelor care apar la motoarele de cautare pentru unele cuvinte cheie. E foarte important sa fiti vizibili pe internet in primele rezultate de pe motoarele de cautare in cautari relevante ale userilor care sunt legate de serviciile, informatii si produsele prezentate in site.

Crearea unui design bun pentru seo al blogului cat mai prietenos si care sa atraga userii de pe site si sa ii determina sa revina este extrem de importanta.

In acest articol va explicam si cum se pune titlul postarii inainte de titlul blogului. Aceasta e una din cele mai importante metode pentru optimizare la nivelul de cod al blogului. Titlul unei pagini trebuie sa fie sa fie optimizat cu cele mai bune cuvinte. Titlurile postarilor trebuie sa fie inainte de titlul blogului, insa in blogger structura aceasta are o ordine inversa. Va trebui sa optimizati voi codurile postarilor de pe blog.

Asa cum am spus si in alte articole revenim cu informatii noi cu privire la optimizarea blogului prin adaugarea unor meta taguri in platforma de blogging. Motoarele de cautare isi imbunatatesc constant algoritii de cautare.

Pentru a avea pagini optimizate pe site este foarte important sa treceti si meta descrierile si sa respectam toate regulile care sunt impuse de motoarele ce cautare si e bine sa adaugam in blog si aceste descrieri meta. Blogurile de pe platformele blogger pot sa ruleze fara problema si in absenta meta tag-urilor dar adaugate ne fac mai vizibile in rezultatele afisate de catre motoarele de cautare.

Tagurile meta sunt codul HTML care creaza cuvinte ce apar in bara de sus pe browserul de navigate. Acestea ne ajuta mult pentru a obtine un PR Bun.

Pentru o buna utilizare a acestor taguri ar trebui sa folosim maxim 3 cuvinte si cel mult 100 de caractere. Nu trebuie sa repetam cuvinte mai mult de 3 ori si nu e bine sa utilizam cuvintele de legatura pentru ca exista si riscul de a fi penalizati pentru spam de botii motoarelor de cautare.

Pentru a optimiza corect blogul e nevoie sa avem o descriere a acestora. Descrierile meta sunt rezumatul blogului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts