Cum alegi bateria auto potrivita pentru autovehiculul tau

Alegerea corecta a unei baterii auto este intotdeauna o provocare, deoarece, daca acest demers se realizeaza in mod inteligent, se pot economisi multi bani.

Daca un acumulator de masina reprezinta nici mai mult, nici mai putin, decat puterea secreta, scanteia de energie tainuita sub capota, va dati seama ca in situatia in care vorbim de inlocuirea unor baterii camioane, de exemplu, lucrurile devin cu mult mai complicate.

Oricum, ideea de baza de la care trebuie sa plecam este aceea ca o baterie de autovehicul, fie el autoturism, furgoneta sau ditamai camionul, este aceea ca un acumulator auto reprezinta o componenta indispensabila care da energia necesara inclusiv pentru blocarea usilor, deschiderea si inchiderea geamurilor, functionarea normala a farurilor, a radioului, precum si a altor accesorii auto.

Indiferent ca este vorba de o masina personala de oras, o masina de teren puternica sau de un camion, exista mai multe criterii dupa care trebuie sa alegem un acumulator.

Criterii de tinut minte cand cumparati o baterie auto noua

1) Dimensiunile.

Primul lucru pe care trebuie ca sa il luati in calcul cand achizitionati un acumulator nou este acela, de bun-simt, ca el sa se potriveasca in spatiul unde va fi amplasat. Asadar, atentie la inaltimea, latimea si lungimea bateriei auto.

Desi pare un lucru de la sine inteles, sunt destui soferi care, in goana dupa cea mai grozava baterie auto, de care au auzit de la un prieten sau despre care au citit pe net, isi comanda si ei un produs de acest gen dar, surpriza, nu se potriveste dimensional la masina lor.

Cel mai simplu este sa se consulte cartea tehnica a masinii (manualul producatorului), deoarece acolo sunt precizari exacte cu privire la tipurile de baterii auto recomandabile, inclusiv ca dimensiuni, pentru modelul de autovehicul respectiv unde vor fi montate.

2) Producatorul.

Pe piata se gasesc atat baterii produse in Romania, cat si in strainatate, de aceea un sofer s-ar putea ca sa fie putin dezorientat initial, nestiind spre ce brand sa se orienteze.

Cea mai indicata solutie pentru a nu arunca banii aiurea, ci de a cumpara acumulatorul auto care trebuie se gaseste, precum banuiti, tot in manualul producatorului masinii.

Nu va orientati neaparat dupa pret. Desi multi ar fi tentati ca sa aleaga cel mai ieftin produs de acest gen, daca acesta nu functioneaza asa cum trebuie este posibil ca sa va lase dupa scurta vreme, cand va asteptati mai putin, exact in momentul cel mai nepotrivit.

Plus ca, daca ajungeti ca sa schimbati prea des bateria auto, cand trageti linie o sa constatati ca aceste cumparaturi obligatorii costa mai multi bani per total decat ar fi costat o baterie un pic mai scumpa, de la un producator redutabil, care functioneaza fara probleme o perioada indelungata.

Nu uitati ca o schimbare de baterie, mai ales daca nu faceti aceasta operatiune singur, va poate costa si bani la service, deci, atentie pentru ce brand de acumulatori auto optati.

3) Capacitatea

Tot manualul producatorului va poate ajuta si in aceasta privinta, deci nu il ocoliti.

4) Durata de functionare

Durata de functionare a acestei componente auto inlocuibila depinde in primul rand de varsta initiala pe care bateria masinii o are.

Specialistii spun ca o baterie auto buna este una produsa cu maxim 6 luni inainte de achizitionare. Asadar, uitati-va cu atentie pe data de fabricatie (luna si an), ca sa evitati situatia neplacuta in care ajungeti ca sa cumparati o baterie ce a zacut anterior cine stie cat prin depozitul magazinului respectiv.

5) Verificati termenul de garantie si alegeti, daca este posibil, sa o comandati dintr-un magazin care va ofera si montajul gratuit al acesteia.

Oricand este mai bine ca sa apelati la specialisti cand este vorba de acumulatori auto, chiar daca romanul este polivalent si crede ca se pricepe la orice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts