Ce inseamna optimizarea seo?

Daca stam sa discutam despre ce inseamna optimizare seo, ei bine, Search Engine Optimization este termenul de la care provine acronimul SEO, si care inseamna optimizare pentru motoarele pe cautare, mai pe romaneste.

Ei bine, optimizarea pentru motoarele de cautare, reprezinta un set de actiuni care sunt efectuate asupra unui blog sau a unui site, pentru a manipula intr-un mod pozitiv ranking-ul cuvintelor cheie, relevante pentru blog sau site in motoarele de cautare.

Daca stam sa discutam despre scopul optimizarii seo, ei bine, acesta este acela de a genera trafic relevant spre un site sau blog, iar traficul relevant conteaza foarte mult, datorita faptului ca genereaza atat faima cat si bani.

Ranking-ul inseamna pozitia pe care o ocupa cuvantul cheie in motorul de cautare, sau mai bine spus locul pe care se afla site-ul tau in cazul unui anumit cuvant cheie.

Referitor la optimizarea seo, aceasta se imparte in doua categorii, astfel ca avem optimizare seo on site, si optimizare seo off site.

Optimizarea seo on site cuprinde toate acele activitati desfasurate pe site-ul tau sau al clientului de catre specialisti, iar aceste actiuni pot sa fie de optimizare a textului, actiuni de optimizare a metatagurilor html, actiuni de optimizare a structurii informationale a site-ului, sau chiar si actiuni de optimizare a url-urilor. Nu in ultimul rand, trebuiesc amintite si actiunile de optimizare a pozelor sau a link-urilor.

Referitor la optimizarea seo off site, trebuie mentionat faptul ca actiunile seo off site vin cu scopul de a obtine link-uri de pe alte site-uri spre site-ul care este optimizat, sau care urmeaza sa fie optimizat.

Un bun exemplu de actiune seo off site ar fi inscrierea site-ului in directoare web, insa si cumpararea unor articole seo cu link spre site-ul tau, sau scrierea de articole de cea mai buna calitate pe un blog sau site care sa atraga link-uri spre site-ul tau sunt alte actiuni care fac parte din aceasta categorie de optimizare seo.

Chiar si publicarea link-ului pe retelele de socializare, indiferent ca discutam despre Twitter, Facebook sau alte retele de socializare, reprezinta tot o actiune de optimizare seo off site.

Ei bine, in conditiile in care consideri ca si site-ul tau are nevoie de optimizare seo, au putea alege sa contactezi o agentie de optimizare seo de top, pentru ca doar in acest fel vei putea sa beneficiezi de servicii de optimizare seo de cea mai buna calitate.

In cazul in care insa, consideri ca a face optimizare seo este o munca placuta, chiar daca nu ai cunostinte de programare, sau cunostinte HTML ori PHP, cu siguranta daca stii sa citesti anumite instructiuni, sau daca ceri sfatul unui specialist seo, ori a unui consultant seo, te vei descurca sa faci optimizare seo.

Va trebui insa sa cunosti si faptul ca optimizarea seo are rezultate in timp, asa ca nu te poti astepta ca de pe o zi pe alta, site-ul tau sa apara pe prima pagina cu rezultate Google, si sa fie cel mai bine clasat dintre toate site-urile existente, insa cu multa munca, site-ul tau cu siguranta va putea sa ajunga pe prima pagina Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts