Ce bormasina vi se potriveste?

Masina de gaurit, cunoscuta si sub denumirea populara de bormasina, este cel mai probabil si cea mai celebra scula electrica in mediul casnic. Piata de scule si unelte ofera o paleta larga de optiuni, incepand de la modele portabile mici si usoare de bormasini si masini de gaurit, si pana la modele mari si puternice de asemenea unelte; iar in urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre aceste scule electrice, si vom prezenta cateva exeplie.

Gaurirea, si apoi imbinarea a doua piese separate prin intermediul unei legaturi rigide sau flexibile, reprezinta cu siguranta cea mai veche metoda de asamblare. Se spune ca primele unelte de lucru care au utilizat miscarea de rotatie in acest scop, dateaza de acum mai bine de 35.000 de ani.

Pana la aparitia sudurii, si pana la aparitia adezivilor sau altor forme mai moderne de asamblare, gaurirea si fixarea prin intermediul unui diblu, a fost optiunea de baza in ceea ce priveste realizarea unor mecanisme sau constructii, asa ca nu este de mirare faptul ca masina de gaurit are o istorie indelungata.

In prezent, masinile de gaurit se gasesc pe piata intr-o multitudine de forme si solutii constructive, incepand astfel de la banalul sfredel manual pentru lemn si ajungand pana la masinile statice care au o mare sau o foarte mare putere. In mediul casnic, cel mai renumit design este cel de tip pistol,

Odata cu imbunatatirea si ieftinirea tehnologiilor, masinile de gaurit portabila din clasa hobby, cele care sunt create special pentru uz casnic, au primit si diferite alte accesorii de natura sa le faca mai versatile; cel mai celebru exemplu fiind insurubarea.

Pe langa insurubare, care practic a devenit o optiune de baza, bormasinile pot dispune si de alte optiuni cum ar fi taierea cu ajutorul unui disc, frezarea sau chiar si slefuirea, aceste optiuni folosind accesorii care pot fi montane in general pe orice model suficient de puternic.

Masina de gaurit si insurubat 280 Wert W1130, 12.5 Nm poate reprezenta cea mai buna solutie pentru dvs. in momentul in care va aflati in cautarea unei asemenea unelte. Aceasta are un design ergonomic si un maner moale; este prevazuta cu o mandrina rapida, dispune de afisaj de carton si de un control reglabil al vitezei.

Masina de gaurit 450 W Makita M6002, 3000 rpm poate reprezenta de-asemenea o solutie foarte eficienta in momentul in care aveti nevoie de o asemenea scula electrica pentru acasa. Mandrina rapida a acestei unelte permite schimbarea usoara a accesoriilor.

Modelul este unul compact si usor pentru o manevrabilitate ridicata; iar controlul electronic al turatiei permite selectarea vitezei optime de lucru.

Puterea de 450 W a acestei masini de gaurit, dar si toate celelalte specificatii tehnice (turatie de mers in gol 0 – 3000 rpm., deschidere mandrina: 1.5 – 10; capacitate de gaurit in lemn: 25 mm, capacitate de gaurit in otel: 10 mm, nivel presiune acustica: 77 dB(A), etc.) sunt factori care ajuta aceasta bormasina sa se afle in topul preferintelor mesterilor.

Masina de gaurit 330 W Makita 6510LVR, 1500 rpm care dispune de o mandrina rapida ce permite schimbarea usoara a accesoriilor si de un control electronic al turatiei permite selectarea vitezei optime de lucru, si care are o putere de 330 W (printre altele); poate reprezenta de-asemenea una dintre cele mai eficiente solutii atunci cand vine vorba despre alegerea masinii de gaurit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts