Ce alegem intre siguranta si pret?

Utilizate in cele mai bune conditii, anvelopele de vara, dar si cele de iarna, pot avea o durata de viata mult mai mare, decat daca nu ati avea grija de ele. Anvelopele de vara pot fi utilizate si pana la zece ani, dupa care uzura isi spune cuvantul si vor trebui schimbate.

Deteriorarea apare din cauza uzurii, a starii drumului, a temperaturilor, dar si in cazul in care ati suferit accidentari. Nu va uitati la banii pe care ii veti cheltui cu schimbarea cauciucurilor, ci aveti in vedere siguranta si confortul vostru. In anii de folosire, investitia cu siguranta va fi amortizata.

Nu folositi anvelopele de iarna si pe timpul verii, deoarece nu veti faceti decat sa le stricati si sa le uzati inutil. Din cauza compozitiei anvelopelor folosite in sezonul rece, daca vor fi folosite vara, acestea se vor dilata, ceea ce inseamna scurtarea duratei de viata a anvelopelor. In felul acesta nu veti face decat sa cheltuiti si mai multi bani pentru a cumpara altele noi, decat daca ati folosi din prima cauciucuri destinate anotimpului rece si cald.

Anvelopele de iarna sunt fabricate pentru a fi utilizate pe suprafete alunecoase si la temperaturi scazute. Pe piata sunt si anvelope all seasons, si puteti sa investiti in achizitionarea acestora, deoarece veti ajunge sa scoateti mai putini bani din buzunar. Acestea pot fi folosite atat pe timp de iarna, cat si pe timp de vara, fara nici o problema.

Cum stim care sunt cele pentru toate sezoanele

Anvelopele de vara si cele de iarna, cu alte cuvinte aceste anvelope all season, prezinta unele avantaje, dar si dezavantaje. Vara, acestea se vor uza mai greu si produc mai putin zgomot, fiind insa foarte eficiente pe timp de ploaie.

Cauciucurile all seasons se recunosc dupa marcajul M+S, cu alte cuvinte mud and snow, care inseamna noroi si zapada. Pentru a se comporta bine pe ambele sezoane, trebui sa va uitati sa aiba marcat si un soare intr-un patrat, care ce indica faptul ca anvelopele nu ridica probleme la temperaturi mari.

Din pacate, aceste tipuri de anvelope prezinta si unele dezavantaje: isi pierd aderenta la temperaturi sub zero grade, iar in anotimpul calduros sunt mai putin zgomotoase. Un alt dezavantaj este faptul ca acestea se vor uza mai repede. In cazul in care le veti cumpara de la second hand, veti iesi pe plus, insa cumparate de noi, acestea sunt ceva mai scumpe decat daca le-ati cumpara separat.

Cumparatorii sunt cei care decid ce aleg, insa nu trebuie sa uite de faptul ca acestea trebuie sa prezinte siguranta. Pretul nu are nici o valoare cand vine vorba sa va tineti familia in siguranta. Optati pentru ceea ce se potriveste nevoilor dumeavoastra, iar cand sesizati o problema mergeti imediat la un service auto pentru remedierea ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect us

Our social contacts